LA PARRA ERIKOISKAAKELIKAUPPA

MITEN KAIKKI SAI ALKUNSA


Matkustaessamme Espanjan vuoristossa, Sierra Nevadan eteläpuolella missä valkoiset pienet kylät ikään kuin roikkuvat kiinni vuoristojen rinteillä, näimme kaikkialla kauniita lattioita. Yritimme pitkään selvittää näiden kauniiden lattioiden alkuperää ja sinnikkään tiedustelun tuloksena meidät ohjattiin pikkukylän liepeillä olevan vanhan työpajan nurkille. Siellä samanhenkisiä laattoja oli jätetty muistoiksi, sään armoille. Kuvasimme löytömme ja tästä innostuneena aloimme selvittää työpajan historiaa.
On kiehtovaa että vuosisadan vanhaa menetelmää edelleen hyödynnetään laattojemme valmistuksessa ja suunnittelussa. Käsityötaidoilla ja perinteillä on suuri merkitys tuotteen lopputuloksessa. Laattaperinne samoilla laitteilla ja muoteilla elää nyt kolmatta sukupolvea. Samoista muoteista on syntynyt lattioita sekä paikallisiin maalaistaloihin että kaupunkikoteihin. Tunnetuin lattia jonka olemme onnistuneet jäljittämään on Granadan arkkipiispan toimistossa oleva ”Mountain Flower” niminen lattiamalli, 1900-luvun alkupuolelta.
On hienoa kun voimme tarjota asiakkaillemme jotain kaunista ja erilaista. La Parra laattojen elävyys, värit ja kuviot tuovat lämpöä ja tunnelmaa koteihin. On etuoikeus päästä näkemään työn lopputulos ja olla mukana toteuttamassa asiakkaiden unelmia.

YHTEISTYÖKUMPPANIMME

Five Stars Products OY on Femox järjestelmän maahantuoja, joka tekee mm kaikki Laparra Oy:n Terassiasennukset.